خرافات ممنوع!
خرافات جمع خرافه، به معناي حديث باطل و دروغ و سخن بيهوده و ياوه و امري كه از واقعيت برخوردار نبوده ميباشد. بنابراين هر عقيده و رفتاري كه مبناي عقلي و ديني ندارد و نامعقول و بي اساس ميباشد، خرافه خواهد بود.
خرافه ويروس خطرناكي است كه اگر در هيئات و مجالس مذهبي راه پيدا كند، مضمحل كننده انديشهی ديني و موهن مذهب خواهد بود.
دشمنان با استفاده از ابزار جهل جاهلان و سادگي سادهلوحان، سعي بر گسترش امور خرافي براي از بين بردن حقایق متقن و ارزشمند دینی دارند.
سرگرم شدن به امور خرافی نه تنها هيچ نتيجه مثبتي را به دنبال نداشته، بلكه آدمي را از اصل و حقيقت و هدف غایی خلقت و مقصد همه انبیاء «صلوات الله علیهم» غافل و منحرف ميكند و متأسفانه اينگونه امور در مجالس زنانه بيشتر و پررنگ تر ديده ميشود. به عنوان مثال میگویند: سفره امام حسن «علیه السلام» همه چيزش بايد سبز باشد، حتي ميوه و دست مال كاغذي آن والا نذر امام حسن «علیه السلام» درست نخواهد بود و با ترویج امور بیریشه این چنین، ساعت ها انسانهای پاک دل ساده لوح را در كوچهها و خيابانها براي پيدا كردن چيزهايي كه هيچ مبناي ديني و عقلي ندارد سرگرم ميكنند.
مستمعين و مجريان و گردانندگان هيئات و جلسات مذهبي بايد با شناسايي اينگونه امور و مشورت با عالمان ديني از امور خرافی كه به باورهاي حقيقي و واقعي مردم لطمه و آسيب جدي وارد ميكند و شيعيان را به عنوان انسان هاي خرافي معرفي ميكند، به شدت مبارزه كرده و نقشههاي شياطين و شيادان و سودجويان را خنثي نمايند.
البته توجه به اين نكته لازم است كه بعضي از مخالفين مذهب تشيع، به نام مبارزه با خرافه و دل سوزي براي اسلام، تلاش ميكنند تا حقایق و مباني متقن و مستحكم تشيع را كه چيزي جز حقيقت اسلام ناب نمیباشد، خرافي جلوه داده و مانع گسترش آن شوند و بايد دانست كه بهترين راه مبارزه با خرافات، شجاعت و آگاهي بخشي و تلاش و كوشش در جهت بالا بردن سطح شناخت و معرفت آحاد جامعه ميباشد؛ چرا كه امور خرافي نوعاً در محیط و فضايي رشد قارچ گونه دارند كه جهل و ناداني بر آن حاكم باشد.
(رساله شور و شعور توسط حجت الاسلام جعفر صالحان تدوين شده است)